2019-12-09 10:51:08• hírek • Bede Emőke

Idén is sikeres volt az Autonet által szervezett Mikulás- és Karácsonyváró Ünnepség

Immár 12. alkalommal szervezte meg szombaton az Autonet a Mikulás- és Karácsonyváró Ünnepségét, mely ismét meghitt, családias hangulattal töltötte meg a szatmári cég székhelyét.

Az ünnepségen minden eddiginél többen, közel 250-en vettek részt, köztük száznál is több gyermek, kik izgatottan vetették bele magukat az apróságoknak szánt foglalkozások tengerébe. Az előző évekhez hasonlóan a szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek a kézműves értékekre: az Aranykapu Kulturális Egyesület közreműködésével a résztvevők természetes anyagokból készítettek szebbnél szebb karácsonyfa- és ajtódíszeket. Természetesen nem maradt el a közös mézeskalácssütés sem: a gyerekek együtt gyúrták, formázták a mézeskalácsokat, majd kíváncsian lesték, ahogy a sütőben megsülnek a finomságok, igazi karácsonyi illattal töltve meg a helyiséget.


Míg az előtér egyik felében javában készültek a díszek és az aprósütemények, egy másik asztalnál arcfestés zajlott. Az esemény azonban nem csak emiatt volt különleges, hanem azért is, mert a kolozsvári Karaván együttes is megörvendeztette a népes hallgatóságot néhány alkalomhoz illő dallal. De hasonlóképp cselekedtek az Autonet munkatársai is, kik családtagjaikkal közösen adták elő a legszebb ünnepi énekeket.


Az est egyik fénypontja a ProRacers biciklis rénszarvasainak két keréken történő begördülése, illetve a Papp Thomas által bemutatott kerékpáros performansz volt, melyet természetesen hatalmas tapssal jutalmaztak a nézők. Ezzel kapcsolatban mindenképp érdemes kiemelni, hogy a helyszínen egy adománygyűjtés is zajlott, mely által a szervezők egy biciklis tábor megvalósulásához szeretnének hozzájárulni. Az eseményen azonban nem csak a ProRacers volt jelen, hanem a Bookster is, kivel partnerségben az Autonet egy könyvgyűjtő akciót szervezett, melynek kedvezményezettjei között több, nehéz anyagi helyzetben levő oktatási intézmény szerepel.


Természetesen az est "sztárvendége" mégiscsak a Mikulás volt, kinek zsákjában ez alkalommal is tucatnyi ajándékcsomag lapult. A gyerekek egyenként léptek a várva várt nagy szakállú elé, ki egy mosolyért és egy ölelésért cserébe mindenkit meglepett egy-egy ajándékcsomaggal.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: